Lesaanbod volwassenen

Pianoles


Net als bij kinderen gaat de voorkeur uit naar wekelijkse lessen. Er bestaat echter ook de mogelijkheid om tweewekelijks of op afspraak les te krijgen. 
De wekelijkse lessen duren 30 of 45 minuten naar keuze. Tweewekelijkse en lessen op afspraak duren 45 of 60 minuten naar keuze. Leerlingen maken gebruik van lesmateriaal van “Alfred”s  Basic  Piano Library, . Deze lesmethode wordt gebruikt als rode draad door de lessen heen en aangevuld met andere speelstukken, afgestemd op de interesse en mogelijkheden van iedere leerling. 

Blokfluitles


Blokfluit is sinds enige tijd weer helemaal in, zowel bij kinderen als volwassenen. Het is een instrument dat je altijd bij je kunt hebben met vele mogelijkheden. Er bestaan verschillende soorten blokfluiten van klein naar heel groot. Deze hebben dus ook verschillende klanken. Beginners kunnen een keuze maken uit een sopraan of een altblokfluit. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende methodes. Er kunnen individuele lessen worden gevolgd of met meerdere leerlingen naar keuze. De individuele lessen duren 30 of 45 minuten naar keuze en de gezamenlijke lessen duren 45 of 60 minuten naar keuze.

Muziektheorie

Altijd al meer willen weten van muziek? Volg dan de korte cursus met het doel enig inzicht te krijgen in het notenschrift en de daarbij behorende muziektermen die nodig zijn om een muziekstuk uit te voeren. Ook kan er aandacht besteed worden aan muziekgeschiedenis en muziek beluisteren.  Deze cursus kan gevolgd worden door een ieder die geïnteresseerd is in muziek . Maar ook door ouders die willen begrijpen hoe hun kind een instrument leert bespelen. Vooral jonge kinderen vinden het fijn wanneer ze een beetje geholpen kunnen worden bij het oefenen. De duur van de cursus kan individueel worden afgestemd met een minimum van 4 lessen van 60 minuten.